TILAPIA MET ANSJOVISBOTER
600 gram tilapia (diepvries), ontdooid
2 eetlepels bloem
8 eetlepels boter
4 ansjovisfilets
1 teentje knoflook, in plakjes
2 eetlepels kappertjes, uitgelekt
3 eetlepels peterselie
1 eetlepel citroensap
500 gram aardappelpuree deelblokjes
300 gram stoomgroente groene groentemix
50 gram olijven, in plakjes
Vis met peper bestrooien en door bloem wentelen. In koekenpan boter verhitten en hierin vis in 6 - 8 minuten gaarbakken, halverwege keren. Vis uit pan nemen en warmhouden.
In bakvet ansjovis op laag vuur bakken, tot vis uit elkaar begint te vallen. Knoflook erdoor roeren en kort fruiten. Kappertjes en peterselie toevoegen, boter op smaak brengen met citroensap en peper.
Intussen in pannetje aardappelpuree en in magnetron groentemix volgens gebruiksaanwijzing verwarmen. Olijven door warme aardappelpuree scheppen.
Aardappelpuree op vier borden scheppen en vis tegen aardappelpuree leggen. Ansjovisboter over vis en puree schenken. Groentemix ernaast serveren.
4 personen
voedingswaarde : 495 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : visgerecht
bron : AllerHande september 2005
zaterdag 25 september 2021
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten