TORTILLA’S MET BIEFSTUK, AVOCADO EN VERSE SALSA
2 tomaten, in blokjes
1 theelepel jalapeñopepers, fijngesneden
1 lente-uitje, in ringetjes
4 takjes verse koriander, fijngesneden
1 teentje knoflook, geperst
½ theelepel oregano
½ theelepel komijnpoeder
2 eetlepels citroensap
zout
peper
2 biefstukken à 100 gram
25 gram boter of margarine
1 eetlepel zonnebloemolie
1 rijpe avocado, geschild
2 Flour Tortilla’s
2 eetlepels yoghurt
Voor salsa tomaten, jalapeñopepers, lente-ui en koriander mengen en in kommetje scheppen. Knoflook, kruiden, 1 eetlepel citroensap, zout en peper mengen. Vlees hiermee inwrijven en 5 minuten laten intrekken. Boter en olie samen verhitten en biefstukjes hierin aan elke kant 2 - 3 minuten bakken, dan in aluminiumfolie wikkelen en 5 minuten laten rusten. Vruchtvlees van avocado in platte lange schijven snijden en met citroensap besprenkelen. Tortilla’s in koekenpan aan elke kant 30 seconden verwarmen. Biefstukken in plakjes snijden. Biefstuk, avocado en yoghurt over midden van tortilla’s verdelen. Tot open envelopjes vouwen en salsa erbij serveren.
2 personen
voedingswaarde : 440 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gebied : Mexico
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Tip Culinair september 1996
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten