zaterdag 25 september 2021

Broodje steak tartaar met limoenmayonaise

BROODJE STEAK TARTAAR MET LIMOENMAYONAISE

4 steak tartaar
versgemalen zwarte peper
25 gram boter
1 limoen
4 eetlepels yoghurtmayonaise
1 Granny Smith-appel
1 avocado
4 kaiserbrötchen (of broodjes naar keuze)
50 gram ijsbergsla met tuinkruiden


Steak tartaar bestrooien met peper. In koekenpan boter verhitten en steak tartaar in 6 - 7 minuten per kant bruin en gaar bakken.
Intussen limoen schoonboenen, schil fijn raspen en vrucht uitpersen. In kom mayonaise losroeren met limoenrasp en helft van limoensap.
Appel in kwarten snijden, schillen en klokhuis verwijderen. Avocado halveren, schillen en pit verwijderen. Appel en avocado in piepkleine blokjes snijden en in kom met rest van limoensap omscheppen, om verkleuren tegen te gaan. Op smaak brengen met zout en peper.
Steak tartaar uit pan nemen en met zout bestrooien. Broodjes opensnijden en beleggen met ijsbergsla, steak tartaar en avocado-appelblokjes. Limoenmayonaise erop scheppen. 4 personen voedingswaarde : 450 kcal p.p. bereidingstijd : 15 minuten gerechtsoort : lunchgerecht bron : AllerHande september 2004

Geen opmerkingen: