zaterdag 25 september 2021

Couscouskegeltjes met kaneelkip

COUSCOUSKEGELTJES MET KANEELKIP

2 eetlepels vloeibare honing
1 theelepel kaneel
150 gram kipfilet
50 gram gewelde vijgen
2 eetlepels olijfolie
150 gram snelkookcouscous
100 gram pistachenoten
zout
peper


Meng de honing met de kaneel. Snij de kipfilet en de vijgen in heel dunne reepjes en roer ze door het honingmengsel. Verhit de olie in een koekenpan en bak op hoog vuur het kipmengsel 5 minuten. Breng 4 deciliter water aan de kook, schenk dit over de couscous en laat 6 minuten wellen. Meng het kipmengsel en de helft van de pistachenoten met de couscous en breng op smaak met zout en peper. Hak de rest van de pistachenoten fijn. Schep de hete couscous in 4 kleine, ingevette puddingvormpjes van 1¼ deciliter inhoud (of kleine toelopende espressokopjes), druk ze een beetje aan en stort ze meteen op bordjes. Vorm er verder met de hand een kegeltje van. Bestrooi royaal met de gehakte pistachenoten.

4 personen

voedingswaarde : 420 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Tip Culinair september 2004

Geen opmerkingen: