zaterdag 25 september 2021

Gemarineerd varkensvlees met groene groenten

GEMARINEERD VARKENSVLEES MET GROENE GROENTEN

250 gram hamlappen
1 stukje gemberwortel
1 teentje knoflook
1 theelepel sambal oelek
2 theelepels honing
2 eetlepels sojasaus
3 eetlepels sherry
1 eetlepel citroensap of azijn
1 kleine steel prei
1 kleine courgette
100 gram peultjes
2 eetlepels olie
allesbinder of maïzena


Snijd het vlees in repen van 2 centimeter breed. Snipper de gemberwortel en de knoflook en roer ze in een schaaltje met de sambal, de honing, de sojasaus, de sherry en het citroensap of de azijn door elkaar. Laat afgedekt minstens 1 uur marineren. Snijd de schoongemaakte prei in smalle ringetjes, de courgette in dunne plakjes en de afgehaalde peultjes schuin doormidden.
Verhit de olie in een wok of een grote koekenpan. Roerbak het vlees met de marinade tot het begint te kleuren. Laat de groenten kort meebakken, zet een deksel op de pan en laat een paar minuten stoven tot de groenten beetgaar zijn. Bind de saus met allesbinder of aangeroerde maïzena.
Lekker met rijst of mihoen en kroepoek.

2 personen

voedingswaarde : 418 kcal p.p.
bereidings- / marineertijd : 20 / 60 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Boodschappen september 1999

Geen opmerkingen: