zaterdag 25 september 2021

Crostini met sjalot, bacon en ansjovis

CROSTINI MET SJALOT, BACON EN ANSJOVIS

12 sjalotten
4 eetlepels olijfolie
4 plakken bacon, in reepjes
6 zongedroogde tomaten (op olie), in stukjes
4 ansjovisfilets, in stukjes
1 teentje knoflook
4 dikke sneetjes brood


Sjalotten pellen en halveren. In koekenpan met antiaanbaklaag in 1 eetlepel olie bacon op laag vuur 3 minuten uitbakken. Sjalot toevoegen en 3 - 4 minuten fruiten. Tomaten en ansjovisfilets erdoor scheppen en alles nog 3 - 4 minuten zachtjes bakken tot sjalot gaar is.
Knoflook boven rest van olie uitpersen en geheel goed roeren. Brood aan beide zijden met knoflookolie bestrijken en in grillpan knapperig bruin roosteren.
Crostini schuin doormidden snijden en op vier borden leggen. Sjalottenmengsel erop scheppen. Crostini over vier borden verdelen.

4 personen

voedingswaarde : 405 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : AllerHande september 2005

Geen opmerkingen: