KALFSENTRECOTE EN AVOCADOSALSA
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel limoensap
1 rijpe avocado
2 tomaten
1 sjalot, fijngesnipperd
2 eetlepels verse muntblaadjes, fijngesneden
4 kalfsentrecotes, op kamertemperatuur
100 gram eikenbladslamelange
Klop een dressing van de helft van de olijfolie, het limoensap en zout en peper naar smaak. Schil en halveer de avocado, verwijder de pit. Snijd het avocadovlees in kleine blokjes. Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd ze eveneens in kleine blokjes.
Meng voor de salsa de avocado en tomaat in een kom met de sjalot, munt en helft van de dressing.
Bestrijk de entrecotes met de rest van de olijfolie en bestrooi beide kanten met zout en (versgemalen) peper. Verhit een (grill)pan op hoog vuur en bak het vlees in 2 - 3 minuten per kant rosé.
Verdeel de slamelange over vier borden en besprenkel met de resterende dressing. Leg de kalfsentrecotes naast de salade en schep een lepel avocadosalsa op het vlees. Doe de rest van de salsa er apart bij.
2 personen
voedingswaarde : 470 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : AllerHande september 2006
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten