zondag 26 september 2021

Mosselen uit de Normandische keuken (Normandië, Frankrijk)

MOSSELEN UIT DE NORMANDISCHE KEUKEN

2 kilogram mosselen
1 wortel
1 prei
4 takjes peterselie
2 takjes selderij
50 gram boter of margarine
2 blaadjes laurier
2 deciliter droge cider of witte wijn
125 gram crème fraîche


Mosselen in koud water wassen en laten uitlekken. Kapotte exemplaren en exemplaren die open blijven verwijderen. Groenten en kruiden grof snijden. Groenten en kruiden in boter al omscheppend 5 minuten zachtjes bakken. Mosselen, laurier en cider toevoegen. Met deksel op pan op hoog vuur aan de kook brengen. Mosselen regelmatig omschudden en 5 - 10 minuten koken tot alle schelpen open zijn. Mosselen zeven. Crème fraîche door kookvocht roeren en aan de kook brengen. Saus op hoog vuur iets laten inkoken en met zout en peper op smaak brengen. Mosselen in ruime schaal serveren en saus erover schenken.
Lekker met gebakken aardappelen.

4 personen

voedingswaarde : 315 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gebied : Normandië, Frankrijk
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Tip Culinair september 1995

Geen opmerkingen: