MOSSELEN UIT DE NORMANDISCHE KEUKEN
2 kilogram mosselen
1 wortel
1 prei
4 takjes peterselie
2 takjes selderij
50 gram boter of margarine
2 blaadjes laurier
2 deciliter droge cider of witte wijn
125 gram crème fraîche
Mosselen in koud water wassen en laten uitlekken. Kapotte exemplaren en exemplaren die open blijven verwijderen. Groenten en kruiden grof snijden. Groenten en kruiden in boter al omscheppend 5 minuten zachtjes bakken. Mosselen, laurier en cider toevoegen. Met deksel op pan op hoog vuur aan de kook brengen. Mosselen regelmatig omschudden en 5 - 10 minuten koken tot alle schelpen open zijn. Mosselen zeven. Crème fraîche door kookvocht roeren en aan de kook brengen. Saus op hoog vuur iets laten inkoken en met zout en peper op smaak brengen. Mosselen in ruime schaal serveren en saus erover schenken.
Lekker met gebakken aardappelen.
4 personen
voedingswaarde : 315 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gebied : Normandië, Frankrijk
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Tip Culinair september 1995
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten