zondag 26 september 2021

Steinpilz-Risotto mit Heidelbeeren und Manchego

STEINPILZ-RISOTTO MIT HEIDELBEEREN UND MANCHEGO (EEKHOORNTJESBROOD-RISOTTO MET FRAMBOZEN EN MANCHEGO)

2 sjalotten
1 teen knoflook
4 eetlepels boter (40 gram)
250 gram parelgort
250 milliliter witte wijn
800 milliliter paddenstoelenfond
120 gram frambozen
300 gram klein eekhoorntjesbrood
4 takjes tijm
zout
peper
80 gram Manchego (fijn geraspt)
nootmuskaat (vers geraspt)
4 takjes kervel


Sjalotten en knoflook kleinsnijden. 2 Eetlepels boter in een pan verhitten. Gort daarin op middelhoog vuur kort aanbakken. Sjalotten en knoflook toevoegen, 2 minuten meebakken. Met witte wijn afblussen en bijna volledig laten inkoken. Beetje bij beetje de paddenstoelenfond toevoegen en op zacht tot middelhoog vuur 25 - 30 minuten laten inkoken, af en toe omroeren.
Ondertussen de frambozen schoonmaken, wassen en in een zeef laten uitlekken. Eekhoorntjesbrood schoonmaken, grote halveren of in kwarten snijden. Tijmblaadjes van de takjes afrissen. Resterende boter (2 eetlepels) in een koekenpan verhitten. Eekhoorntjesbrood daarin op hoog vuur 4 minuten bakken. Kort voor het einde de tijmblaadjes toevoegen, met zout en peper op smaak brengen en van het vuur nemen.
60 Gram manchego door de risotto roeren, met zout en nootmuskaat op smaak brengen. Risotto op borden scheppen, frambozen en paddenstoelen erover verdelen. Met de resterende manchego en de blaadjes van de kervel bestrooien en serveren.

4 personen

voedingswaarde : 482 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 minuten

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Essen & Trinken september 2021, vertaald en bewerkt door Esther Westerveld

Geen opmerkingen: