zondag 26 september 2021

Ofentomaten mit Risoni-Risotto

OFENTOMATEN MIT RISONI-RISOTTO (OVENTOMATEN MET ORZOTTO)

OVENTOMATEN
500 gram tomaten (geel, oranje, rood)
2 tenen knoflook
zout
peper
suiker
1 laurierblad
2 takjes tijm
3 takjes rozemarijn
100 milliliter witte wijn

ORZOTTO
2 sjalotten
1 teen knoflook
4 eetlepels boter (40 gram)
250 gram orzo
250 milliliter witte wijn
400 milliliter groentebouillon
100 gram geraspte Parmezaanse kaas
zout
nootmuskaat
4 takjes basilicum


Voor de oventomaten de tomaten wassen, halveren, de steelaanzet verwijderen en de tomaten in hapklare parten snijden. Knoflook met het lemmet van een keukenmes pletten. Tomaten met een snuf zout, peper en suiker op smaak brengen en over een ovenschaal verdelen. Knoflook en kruiden toevoegen. Witte wijn erbij gieten en in de op 180°C voorverwarmde oven op de tweede richel van onderen in 20 minuten laten garen.
Voor de orzotto de sjalotten en knoflook fijn snijden. Boter in een pan verhitten. Orzo daarin op halfhoog vuur kort aanbakken. Sjalotten en knoflook toevoegen en nog 2 minuten aanbakken. Met witte wijn afblussen en laten inkoken. Beetje bij beetje de bouillon toevoegen, geregeld roeren. Door de pasta 80 gram geraspte kaas roeren en met zout en nootmuskaat op smaak brengen.
Op voorverwarmde borden de risotto en de oventomaten leggen. Resterende geraspte kaas en de blaadjes van de basilicum er over strooien en serveren.

4 personen

voedingswaarde : 463 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 minuten

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Essen & Trinken september 2021, vertaald en bewerkt door Esther Westerveld

Geen opmerkingen: