zondag 12 november 2017

Gevulde courgettes en rode paprika's (Egypte)

GEVULDE COURGETTES EN RODE PAPRIKA’S

450 gram kleine courgettes
4 rode paprika’s
450 gram rundergehakt
450 gram kalfsgehakt
3 eetlepels pijnboompitten
zout
peper
2 tenen knoflook
4 eetlepels olijfolie
4½ deciliter kippenbouillon
yoghurt


Halveer de courgettes en schep het binnenste eruit. Snijd kapjes van de paprika’s af en verwijder alle zaadjes.
Meng het rundergehakt met het kalfsgehakt. Doe er de pijnboompitten en zout en peper naar smaak bij, plus 2 fijngehakte tenen knoflook en 2 eetlepels olijfolie. Vul de courgettes en de paprika’s met het vleesmengsel. Leg ze naast elkaar in een ovenschaal. Sprenkel er 2 eetlepels olijfolie op en giet er de kippenbouillon bij. Zet de schaal 45 minuten in een op 190°C / gasovenstand 5 voorverwarmde oven. Serveer ze warm of koud met yoghurt.

4 personen

land : Egypte
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Abrikozen langs de Nijl : Culinaire herinneringen aan Egypte / Colette Rossant

Geen opmerkingen: