GEHAKTSPIESJES MET SALADE
1 (kleine) paprika
2 uien
1 teentje knoflook
1 kilogram half-om-half gehakt
3 eetlepels paneermeel
1 ei
1 eetlepel mosterd (niet te scherp)
zout
peper
paprikapoeder
1 eetlepel gedroogde basilicum
1 kilogram tomaten
2 - 3 (rijpe) avocado’s
5 eetlepels limoensap
suiker
4 eetlepels olijfolie
Week 16 satéprikkers circa 30 minuten in koud water. Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten. Spoel de paprika af en snijd hem klein. Pel en snipper de uien en de knoflook. Kneed de paprika, de ui- en knoflooksnippers, het paneermeel, het ei, de mosterd, wat zout, peper en paprikapoeder en de basilicum door het gehakt.
Was de tomaten en snijd ze in vieren. Halveer de avocado’s en verwijder de pitten. Schil de avocado’s en snijd ze in partjes. Klop de olie met het limoensap, wat zout, peper en een beetje suiker. Meng de dressing met de tomaten en de avocado.
Druk de gehaktmassa om de satéprikkers. Gril de gehaktspiesen 10 - 12 minuten en keer ze regelmatig om. Serveer de spiesen met de salade.
8 personen
voedingswaarde : 480 kcal p.p.
bereidingstijd : 45 minuten
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Koken & Genieten juli 2007
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten