BOURGONDISCHE BURGER MET LIMOEN-PETERSELIEWORTELTJES
750 gram panklare worteltjes (C1000)
zout
1 limoen
2 bakken stoom bouillonaardappelen à 425 gram (CêlaVíta)
4 Bourgondische burgers
1 etlepel olijfolie traditioneel (C1000)
15 gram boter
3 eetlepels fijngehakte peterselie
Kook de worteltjes in water met zout beetgaar. Boen intussen de limoen onder stromend water schoon, rasp de groene schil dun uit en pers de vrucht af.
Bereid de aardappelen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bestrijk de burgers met de olie en bak ze in een grillpan aan beide kanten naar wens rosé of gaar.
Giet de worteltjes af en schep er de boter, de limoenrasp en het sap en de peterselie door. Serveer de burgers met de aardappelen en de worteltjes.
4 personen
voedingswaarde : 410 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
land : Frankrijk (Bourgogne)
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : De week van C1000 nr. 28 (9 - 14 juli 2007)
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten