POLPETTINE ALLA FIORENTINA (GEHAKTBALLETJES)
2 (kruimige) aardappels
350 gram rundergehakt
zout
2 teentjes knoflook
50 gram geraspte Parmezaanse kaas
3 takjes peterselie
peper
1 ei
4 eetlepels paneermeel
3 eetlepels olijfolie
Aardappels schillen, in stukken snijden en in circa 20 minuten gaar koken. Intussen in pan gehakt met 2 eetlepels water en snufje zout rul bakken. In kom aardappels fijnprakken. Knoflook pellen en fijnsnipperen. Knoflook, aardappels, gehakt en Parmezaanse kaas door elkaar mengen. Peterselie erboven fijnknippen. Op smaak brengen met zout en peper. Ei loskloppen en door mengsel mengen. Van gehaktmengsel kleine balletjes vormen. Balletjes door paneermeel halen.
In pan olie verhitten en balletjes in 3 à 5 minuten goudbruin bakken. Op keukenpapier laten uitlekken. Lekker met frisse groene salade en focaccia.
4 personen
voedingswaarde : 400 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 30 / 5 minuten
gebied : Toscane, Italië
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Italië : Een culinaire ontdekkingsreis door de streekkeukens van Piemonte, Toscane en Sicilië
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten