zondag 12 november 2017

Saltimbocca Romana (Rome, Lazio, Italië)

SALTIMBOCCA ROMANA

100 gram gorgonzola (pikant, kaasbedieningsafdeling)
1 zakje verse basilicum (15 gram)
8 plakjes spinata romana (vleeswaren)
4 kalfsschnitzels (à 100 gram)
zout
(versgemalen) peper
½ eetlepel olijfolie


Gorgonzola in vier stukken snijden. Basilicumblaadjes van takjes halen, op elkaar leggen en in reepjes snijden.
Grillplaat of grillpan verhitten tot gloeiendheet en spinata romana in 4 minuten krokant roosteren. Kalfsschnitzels in 7 minuten bruin roosteren, halverwege keren en gorgonzola erop leggen.
Kalfsschnitzels op vier borden leggen. Bestrooien met zout, peper en basilicumreepjes. Olie eromheen sprenkelen. Spinata romana erop leggen. Serveren met bonensalade.

4 personen

voedingswaarde : 385 kcal p.p.
bereidingstijd : ca. 20 minuten

gebied : Rome, Lazio, Italië
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Allerhande november 2001

Geen opmerkingen: