zondag 12 november 2017

Kalfsoester met roergebakken spinazie en kappertjessaus

KALFSOESTER MET ROERGEBAKKEN SPINAZIE EN KAPPERTJESJUS

1 gele paprika
4 zongedroogde tomaten in olie (pot, saggi Ortaggi)
40 gram boter of margarine
1 zak panklare spinazie (300 gram)
2 kalfsoesters (à ca. 125 gram)
2 eetlepels kappertjes
zout
peper


Paprika schoonmaken en in blokjes snijden. Zongedroogde tomaten met keukenpapier droogdeppen en in reepjes snijden. In wok of grote pan helft van boter verhitten en paprikablokjes 2 minuten zachtjes bakken. Spinazie toevoegen en al omscheppend in enkele minuten laten slinken en gaar worden. Tomaatreepjes erdoor scheppen.
Intussen in koekenpan rest van boter verhitten en kalfsoesters in 3 - 4 minuten per kant rosé bakken. Kalfsoesters uit pan nemen en in aluminiumfolie warm houden. Bakvet afblussen met 1 dl water. Kappertjes erdoor roeren, jus nog even doorwarmen. Spinazie en kalfsoesters over twee borden verdelen. Bestrooien met zout en peper. Kappertjesjus over vlees scheppen. Lekker met penne.

2 personen

voedingswaarde : 340 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gerechtsoort : rundvleesgerecht

bron : Allerhande juni 2002

Geen opmerkingen: