SNELLE BIEFSTUK STROGANOFF
600 gram biefstuk in dunne plakjes
2 eetlepels bloem
2 theelepels gerookt zoet paprikapoeder*
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel ongezouten boter
1 grote ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, geperst
2 theelepels gehakte tijm
250 gram (kastanje)champignons, in plakjes
60 milliliter brandewijn of cognac
150 milliliter vleesbouillon
300 milliliter zure room
2½ eetlepel fijngesneden bladpeterselie, voor de garnering
gekookte aardappels en zure augurkjes, voor erbij
* Gerookt zoet paprikapoeder is te koop bij delicatessenzaken en kruidenwinkels. Vervang het eventueel door gewoon paprikapoeder.
Schep in een kom het vlees, de bloem en paprikapoeder door elkaar. Verhit de olie in een grote koekenpan op hoog vuur en bak de plakjes biefstuk in delen 1 - 2 minuten of tot ze aan alle kanten zijn dichtgeschroeid. Neem uit de pan en zet apart.
Draai het vuur lager, voeg boter en ui toe en bak een paar minuten tot de ui zacht en lichtbruin begint te worden. Voeg de knoflook toe en bak 30 seconden, voeg tijm en champignons toe en bak 2 minuten. Voeg cognac en bouillon toe en laat nog een minuut koken. Roer er zure room en biefstuk met eventueel baksappen door en breng op smaak met zout en peper. Garneer met peterselie en serveer met aardappels en augurkjes.
4 personen
voedingswaarde : 435 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Delicious. januari 2008
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten