DADAR ISI DJAWA (JAVAANSE GEVULDE OMELET)
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
1 rode peper
25 gram macadamianoten
100 gram panklare prei
6 eetlepels olie
250 gram rundergehakt
1 theelepel trassi
2 theelepels ketoembar
1 theelepel djinten
zout
sambal
6 eieren
30 gram verse bladselderij
Sjalotjes en knoflook pellen en snipperen. Rode peper halveren, zaadlijsten verwijderen en in stukjes snijden. Noten in de keukenmachine fijnmalen of met mes fijnhakken. Beetje prei achterhouden voor garnering. In pan 2 eetlepels olie verhitten, gehakt in 2 minuten bruin en korrelig bakken. Sjalotjes, knoflook, peper, noten en prei toevoegen. Trassi boven pan verkruimelen. Ketoembar, djinten en zout toevoegen. Gehakt 5 minuten zachtjes baken. Op smaak brengen met zout en desgewenst sambal. In kom 3 eieren loskloppen met zout en helft van bladselderij. In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en hierin omelet bakken. Omelet op bord laten glijden. Helft van gehaktmengsel op helft van omelet scheppen, omelet dubbelklappen en garneren met preiringen. Van rest van eieren en bladselderij tweede omelet bakken en met rest van gehakt vullen. Omeletten direct serveren.
4 personen
voedingswaarde : 440 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
land : Indonesië (Java)
gerechtsoort : lunchgerecht
bron : Indonesië : Een culinaire ontdekkingsreis door Java en Bali
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten