TORTILLA’S MET ROOKVLEES EN AVOCADO
1 limoen
1 bosuitje
4 rijpe trostomaten
2 eetlepels fijngesneden koriander
1 theelepel gedroogde oregano
zout
gedroogde chilipeper uit een molentje
1 avocado
1 eetlepel zonnebloemolie
150 gram runderrookvlees
4 wraptortilla’s
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil eraf en pers hem uit. Maak het bosuitje schoon en snijd het in dunne ringetjes. Dompel de tomaten ca. 30 seconden in kokend water en trek de velletjes eraf. Halveer de tomaten, verwijder het vocht en de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Meng in een kom de tomaat, limoenrasp, 1 eetlepel limoensap, de bosui, koriander en oregano. Breng de salsa op smaak met zout en chilipeper. Schil de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in de lengte in dunne plakken.
Bestrijk een grillpan met de olie en bak de plakjes vlees knapperig; keer ze af en toe. Bak de tortilla’s in een droge koekenpan aan weerszijden knapperig.
Leg de tortilla’s op vier borden en bestrijk ze met wat salsa. Verdeel het vlees en de avocado over de ene helft en de sla over de andere helft. Geef de rest van de salsa erbij.
4 personen
voedingswaarde : 273 kcal p.p.
bereidings- / afwerkingstijd : 15 / 2 minuten
land : Mexico
gerechtsoort : snack
bron : Koken op z’n Mexicaans / Francis van Arkel, Clara ten Houte de Lange, Joyce Huisman
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten