OOSTERSE NOEDELS MET PAKSOI
Dit makkelijke wokgerecht brengt u op smaak met sojasaus, oestersaus, gemberwortel en limoen.
250 gram noedels
zout
peper
2 eetlepels zonnebloem- of maïsolie
300 gram rundvlees, in reepjes
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 ui, fijngesneden
2 centimeter gemberwortel, geraspt
400 gram paksoi, in smalle repen, groen en wit apart gehouden
150 gram taugé
2 eetlepels Japanse sojasaus
3 eetlepels oestersaus
sap en rasp van 1 limoen
Kook de noedels in ruim kokend water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Laat ze kort uitlekken. Verhit intussen op hoog vuur de olie in een grote wok of braadpan. Voeg het rundvlees toe en roerbak dit in ± 2 min. rondom bruin. Voeg de knoflook, ui en gember toe en bak nog ± 2 min. mee. Voeg het wit van de paksoi toe en bak ± 3 min. mee. Schep de afgegoten noedels, taugé en het groen van de paksoi erdoor en voeg de sojasaus, oestersaus, 2 el limoensap en de limoenrasp toe. Warm alles al omscheppend nog ± 3 min. goed door.
4 personen
voedingswaarde : 450 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gebied : Verre Oosten
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Tip Culinair special Slank & Snel, bijlage bij Tip Culinair januari 2004
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten