BEEFSPIEZEN MET VENKEL-SINAASAPPELSALADE
1 venkelknol
2 sinaasappels
1 schaaltje verse peterselie
5 eetlepels olijfolie extra vierge
peper, zout
2 bakken gevulde aardappelen (C1000)
8 beefspiezen
Was en schaaf de venkelknol in dunne reepjes.
Schil de sinaasappel dik, snijd de partjes tussen de vliezen uit en vang het uitlekkend sap op.
Neem de blaadjes peterselie van de steeltjes en hak ze fijn.
Klop een dressing van het opgevangen sap, de olie, de peterselie en peper en zout naar smaak.
Schep de venkel met de sinaasappel en de dressing door elkaar.
Verwarm de aardappelen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Rooster de spiezen op een hete barbecue of in een hete grillpan bruin en rosé vanbinnen. Serveer ze met de salade en de aardappel.
4 personen
voedingswaarde : 500 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : De week van C1000 nr. 27 (2 - 8 juli 2007)
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten