zondag 12 november 2017

In kokosmelk gestoofde Indonesische runderlappen (Indonesië)

IN KOKOSMELK GESTOOFDE INDONESISCHE RUNDERLAPPEN

1 stengel sereh (citroengras)
1 ui
2 teentjes knoflook
1 rode peper
1½ theelepel gemberpoeder
4 eetlepels ketjap manis
4 sucadelappen (± 600 gram)
4 eetlepels olie
1 theelepel gemalen komijn (djinten)
4 dl kokosmelk (blikje)
½ zakje verse koriander (à 15 gram)
1 eetlepel maïzena
zout
peper
2 - 3 eetlepels seroendeng


Van sereh buitenste blad verwijderen, stengel halveren. Ui en knoflook pellen en snipperen. Peper schoonmaken en in reepjes snijden. In schaal sereh, ui, knoflook, gemberpoeder en peperreepjes mengen met ketjap. Sucadelappen ca. 1 uur laten marineren. Vlees uit marinade nemen. In snelkookpan olie verhitten en vlees dichtschroeien. Marinade, komijn en kokosmelk toevoegen en aan de kook brengen. Pan sluiten. Vlees in ca. 25 minuten gaar laten worden bij druk 2. Koriander grof hakken. Volgens gebruiksaanwijzing druk van pan nemen. Sereh uit stoofvocht verwijderen. Maïzena met 2 eetlepels water gladroeren, stoofvocht hiermee binden. Zout en peper naar smaak toevoegen. Stoofschotel overdoen in serveerschaal en bestrooien met seroendeng en koriander. Serveren met rijst en roergebakken spitskool.

4 personen

voor- / bereidingstijd / wachttijd :15 / 60 / 40 minuten

land : Indonesië
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Allerhande januari 2003

Geen opmerkingen: