TUINBONENOMELET
225 gram bladspinazie (diepvries, pak à 450 gram, AH)
1 ui
2 eetlepels olijfolie
½ rundercervelaat (à 200 gram, Stegeman)
1 pot tuinbonen (320 gram, AH)
6 eieren
2 theelepels gedroogde dille
zout
peper
Spinazie (in magnetron) laten ontdooien. Spinazie in fijne zeef doen en met achterkant van lepel vocht er goed uitdrukken. Ui pellen en snipperen. In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten en ui op laag vuur ca. 3 minuten fruiten. Pan van vuur nemen.
Cervelaat in reepjes snijden. Tuinbonen afgieten. Eieren loskloppen met 2 eetlepels water. Ui, dille, spinazie, tuinbonen en worst erdoor scheppen. Mengsel met zout en peper op smaak brengen.
In pan rest van olie verhitten. Eimengsel nogmaals omscheppen, in pan schenken en ei afgedekt op laag vuur in ca. 10 minuten laten stollen. Omelet met paletmes voorzichtig van rand losmaken en met behulp van plat bord keren. Omelet aan andere kant in ca. 3 minuten ook lichtbruin bakken. Omelet warm of op kamertemperatuur serveren. Lekker met brood (bijvoorbeeld pide (plat brood)) en harissa.
4 personen
voedingswaarde : 300 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
land : Tunesië
gerechtsoort : lunchgerecht
bron : Allerhande maart 2003
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten