AARDAPPEL-GEHAKTSCHOTEL
250 - 300 gram half-om-half gehakt
700 gram (grote) aardappels (vastkokend)
1 - 2 eetlepels olie
zout en peper
paprikapoeder
½ theelepel gedroogde marjolein
1 ui
150 milliliter yoghurt
Rul het gehakt zonder vet in een grote pan. Schil ondertussen de aardappels, spoel ze af en snijd ze in grote stukken.
Neem het gehakt uit de pan. Verhit de olie in de pan. Bak de aardappels in 18 - 20 minuten goudbruin. Keer ze regelmatig om. Voeg tussendoor 5 eetlepels water toe. Breng op smaak met zout, peper en de marjolein.
Pel de ui en snijd hem in grote stukken. Voeg de ui aan de aardappels toe en bak hem mee. Voeg het gehakt toe en verhit het samen met de aardappels. Breng het geheel eventueel nogmaals op smaak met zout en peper. Serveer de aardappels en het gehakt met de yoghurt en bestuif het geheel met wat paprikapoeder.
2 - 3 personen
voedingswaarde : 450 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Koken & Genieten juli 2007
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten