woensdag 11 oktober 2017

Ei in paprika

EI IN PAPRIKA

4 grote groene paprika’s
2 uien
1 eetlepel margarine
2 theelepels bouillonpoeder
100 gram geraspte oude kaas
8 eieren
zout
peper
1 theelepel paprikapoeder


Paprika’s wassen, klein kapje eraf snijden en zaadlijsten verwijderen. In pan met kokendheet water, paprika’s 3 minuten koken. Afgieten. Ui pellen en snipperen. In koekenpan margarine verhitten. Ui in 5 minuten goudgeel fruiten. In maatbeker met 1½ deciliter heet water bouillonpoeder oplossen. In ovenschotel schenken. Paprika’s erin zetten.
Oven voorverwarmen op 225°C. In kom eieren losroeren met ui, helft van kaas, zout en peper. Over paprika’s verdelen. In midden van oven 15 minuten stoven. Uit oven nemen. Rest van kaas erover verdelen. Terug in oven nog in 10 minuten lichtbruin laten kleuren. Vlak voor opdienen bestrooien met paprikapoeder.
Groentetip: Maïs met Parmezaanse kaas.

4 personen

voedingswaarde : 220 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 30 minuten

gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Tip oktober 1979

Geen opmerkingen: