EI IN PAPRIKA
4 grote groene paprika’s
2 uien
1 eetlepel margarine
2 theelepels bouillonpoeder
100 gram geraspte oude kaas
8 eieren
zout
peper
1 theelepel paprikapoeder
Paprika’s wassen, klein kapje eraf snijden en zaadlijsten verwijderen. In pan met kokendheet water, paprika’s 3 minuten koken. Afgieten. Ui pellen en snipperen. In koekenpan margarine verhitten. Ui in 5 minuten goudgeel fruiten. In maatbeker met 1½ deciliter heet water bouillonpoeder oplossen. In ovenschotel schenken. Paprika’s erin zetten.
Oven voorverwarmen op 225°C. In kom eieren losroeren met ui, helft van kaas, zout en peper. Over paprika’s verdelen. In midden van oven 15 minuten stoven. Uit oven nemen. Rest van kaas erover verdelen. Terug in oven nog in 10 minuten lichtbruin laten kleuren. Vlak voor opdienen bestrooien met paprikapoeder.
Groentetip: Maïs met Parmezaanse kaas.
4 personen
voedingswaarde : 220 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 30 minuten
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Tip oktober 1979
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten