PEREN-DRUIVEN SALADE
2 eetlepels gele rozijnen
1 citroen
1 deciliter druivensap
2 eetlepels witte basterdsuiker
4 eetlepels appelmoes
100 gram witte druiven
100 gram blauwe druiven
2 zachtzure appels
2 handperen
In kommetje met heet water rozijnen 3 minuten wellen. Afgieten. Citroen uitpersen. In glazen schaal doen: rozijnen, citroensap, druivensap, basterdsuiker en appelmoes. Goed vermengen. Druiven wassen en van tros halen. Appels en peren wassen, halveren en klokhuizen verwijderen. In schijfjes snijden. Alle vruchten voorzichtig door appelmoesmengsel scheppen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Salade omscheppen en over 4 schaaltjes verdelen.
4 personen
voedingswaarde : 170 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 2 minuten
gerechtsoort : nagerecht
bron : Tip oktober 1979
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten