GEGRILDE RIBEYE MET SHIITAKEBOTER
2 sjalotten, fijngesnipperd
2 eetlepels olijfolie
100 gram shii-takepaddestoelen, fijngehakt
2 eetlepels peterselie, fijngesneden
100 gram zachte roomboter
4 ribeyes, op kamertemperatuur
Fruit de sjalotten 2 minuten in 1 eetlepel olie. Voeg de shii-takes toe en bak nog 5 minuten. Roer de shii-takes met de peterselie door de zachte boter. Voeg zout en peper toe. Bestrooi het vlees aan beide kanten met zout en peper. Verhit de grillpan, bestrijk het vlees met rest van de olie en schroei het in 1 minuut op hoog vuur dicht. Draai het vlees een kwart slag en gril nog 1 minuut (zo krijgt het een mooi ruitjespatroon). Draai het vlees om en gril nog 1 - 2 minuten. Verdeel het vlees over vier warme borden. Laat op ieder stuk vlees een lepel shii-takeboter smelten. Serveer direct. Lekker met gebakken spinazie en zelfgemaakte frites.
4 personen
voedingswaarde : 360 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
land : Frankrijk
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Allerhande november 2006
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten