zondag 12 november 2017

Biefstuk met gorgonzolasaus en sjalotjes (Italië)

BIEFSTUK MET GORGONZOLASAUS EN SJALOTJES

hoofdgerecht voor 2 personen

5 sjalotjes
1 knoflookteentje
50 gram gorgonzola of een andere blauwschimmelkaas
30 gram boter
2 biefstukken van elk 100 gram
zout
(versgemalen) peper
1 deciliter droge witte wijn
1/8 liter crème fraiche


Bereiding : Snijd de gepelde sjalotjes, in de lengte, in 6 partjes. Snipper het gepelde knoflookteentje en verkruimel de kaas.
Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de biefstukken snel aan beide kanten bruin. Bestrooi het vlees met zout en peper, neem het uit de pan en houd het afgedekt met aluminiumfolie warm.
Bak in de achtergebleven boter de sjalot en knoflook zachtjes ca. 4 minuten. Schenk de wijn erbij en breng die aan de kook; schraap hierbij de aanbaksels van de panbodem los. Laat de wijn tot ca. de helft inkoken.
Voeg de crème fraiche toe en breng het geheel, al roerende aan de kook. Voeg de verkruimelde kaas toe en laat die, al roerende, zachtjes smelten.
Afwerking : Leg de biefstukken in de saus en voeg het uitgelopen vleessap toe. Laat de biefstukken in ca. 1 minuut goed warm en rose worden.
Serveer de biefstukken met de saus en de sjalotten erover.
Lekker met sperziebonen of broccoli en pasta.

bereiding / afwerking : ca. 20 / 5 min.
bevat p.p. 575 kcal

Geen opmerkingen: