zondag 25 juni 2017

Bietensalade (Duitsland)

BIETENSALADE

750 gram gekookte rode bietjes, gestroopt
1 grote ui, gepeld en in smalle ringen gesneden
1 deciliter droge witte wijn
1 deciliter witte-wijnazijn
4 kruidnagels
½ theelepel gemalen koriander
6 zwarte peperkorrels
zout
3 eetlepels olijfolie
1 theelepel verse, geraspte mierikswortel


Snijd de bietjes in dunne plakjes en leg ze in een schaal. Breng in een pan de uienringen aan de kook met de wijn, de azijn, de kruidnagels, de koriander, de peper en wat zout. Schenk het kokende mengsel over de bietjes. Laat alles koud worden en dek de schaal met folie af. Zet de schaal minstens 24 uur in de koelkast. Verwijder voor het serveren de kruidnagels en de peperkorrels. Klop de olijfolie en de mierikswortel door elkaar en schenk dit over de bietjes. Schep de salade goed door.

4 personen

gebied : Duitsland
gerechtsoort : salade

bron : Het groot Europees kookboek / Martin van Huijstee
Een reactie plaatsen