zondag 25 juni 2017

Hazenrugfilet en roergebakken spitskool met ham en karwijzaad (Zwitserland)

HAZENRUGFILET EN ROERGEBAKKEN SPITSKOOL MET HAM EN KARWIJZAAD

Neem bij voorkeur schouderham die niet te dun gesneden is! Spätzli is een soort pasta uit Zwitserland.

250 gram spitskool
100 gram schouderham, in dunne plakjes
olijfolie
1 theelepel karwijzaad
peper
zout
600 gram hazenrugfilets
boter
3 deciliter wildfond
1 deciliter port, rode
200 gram bloem
3 eieren
1 deciliter melk
nootmuskaat
water


Meng voor de spätzli de bloem met de eieren, melk, peper, zout en nootmuskaat tot een glad beslag.
Breng het water met wat zout aan de kook. Hang een grove zeef boven de pan en doe hier een flinke schep beslag in. Als de spätzli gaan drijven, ze met een schuimspaan uit het water nemen en op een keukendoek laten drogen. Kook op dezelfde wijze de rest van de spätzli.
Bak de spätzli vlak voor het serveren in hete boter mooi bruin. Snijd de spitskool ragfijn en de ham in dunne reepjes.
Laat de olie in de wok heet worden en bak de ham een halve minuut. Voeg de kool met de karwij toe en roerbak het geheel op een halfhoog vuur, tot de kool gaar is. De kool op smaak brengen met peper en zout.
Wrijf de hazenrugfilet in met peper en zout en bak in hete boter mooi bruin, maar nog rood vanbinnen. Het vlees in aluminiumfolie wikkelen en even laten rusten.
Het overtollige vet wegdoen en de fond en port in de pan schenken. Maak de aanbaksels met een vork los en laat de saus op een hoog vuur inkoken tot eenderde. De saus op smaak brengen met peper en zout.
De kool en gebakken spätzli op warme borden scheppen en de in plakken gesneden hazenrug hier tegenaan leggen. De saus rond het gerecht schenken.

4 personen

voor- / bereidingstijd : 5 / 62 minuten

land : Zwitserland
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Mister Mail : Fijnproeversrecepten

Geen opmerkingen: