zondag 25 juni 2017

Cèpes à la Provencale (Provence-Alpes-Côte d'Azur, Frankrijk)

CEPES A LA PROVENÇALE (EEKHOORNTJESBROOD MET UIEN EN KNOFLOOK)

Eekhoorntjesbrood is vers of gedroogd te koop, maar kan in dit recept door gekweekte paddenstoelen worden vervangen.

4 eetlepels olijfolie
2 uien, in ringen
500 gram eekhoorntjesbrood of oesterzwammen
1 teentje knoflook, geperst
3 eetlepels fijngehakte peterselie
zout
versgemalen zwarte peper


Fruit de uien 15 minuten in een grote braadpan in de hete olie, tot ze gekleurd zijn.
Snijd de paddenstoelen met de stelen in plakjes en doe ze met de knoflook bij de uien.
Laat ze 6 minuten meebakken, roer er de peterselie door, breng ze op smaak met zout en peper en serveer ze meteen.
Tip: Week gedroogde paddenstoelen 20 minuten in lauw water.

4 personen

land : Provence-Alpes-Côte d'Azur, Frankrijk
gerechtsoort : bijgerecht

bron : Eten rond de Middellandse Zee / Norma Miller
Een reactie plaatsen