zondag 25 juni 2017

Worteltjes in kruidige saus (Noord-Afrika)

WORTELTJES IN KRUIDIGE SAUS

500 gram geschrapte en in plakjes gesneden worteltjes
3 eetlepels olijfolie
2 uitgeperste teentjes knoflook
1 theelepel harissa
1 theelepel gemalen karwijzaadjes
½ theelepel gemalen komijn
½ deciliter water
3 eetlepels azijn
zout
2 eetlepels fijngehakte peterselie


Kook de plakjes wortel in water met wat zout in 15 minuten net gaar. Laat de plakjes wortel goed uitlekken.
Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de uitgeperste knoflook 2 minuten. Voeg de harissa, de gemalen karwij en komijn, het water en de azijn toe. Roer alles goed dooreen. Voeg de uitgelekte plakjes wortel toe en breng alles aan de kook. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat het gerecht 10 minuten zachtjes koken.
Maak het geheel op smaak met wat zout.
Haal de pan van de hittebron af en roer de fijngehakte peterselie door het wortelmengsel.
Serveer dit voorgerecht warm of koud en geef er vers brood bij.

gebied : Noord-Afrika
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Heerlijke gerechten uit Noord-Afrika / Wiebe Andringa
Een reactie plaatsen