zondag 25 juni 2017

Schlada Dsjada (Marokko)

SCHLADA DSJADA (WORTELSALADE)

Een heerlijke salade die zeker de moeite waard is om bij vis te serveren.

400 gram wortelen - in de lengte en breedte doorgesneden
zout
5 teentjes knoflook - uit de knijper
4 eetlepels gehakte peterselie
½ theelepel rode pepertjes - fijn gesnipperd
1 eetlepel rode paprika - fijn gesnipperd
1 theelepel komijnzaad
4 eetlepels olijfolie
sap van 1 citroen of blanke azijn


Kook de wortelen in een flinke bodem water met zout vooral niet te gaar. Laat de wortelen in het kookwater afkoelen. Wrijf een glad mengsel van knoflook, peterselie, rode pepertjes, paprika, zout naar smaak en komijnzaad.
Verwarm olijfolie in een koekenpan. Voeg het kruidenmengsel toe met enkele lepels van het water waarin de wortelen zijn gekookt. Schenk deze saus bij de wortelen en breng de salade op smaak met citroensap of blanke azijn.
Deze wortelsalade wordt koud geserveerd.
Goed afgedekt in de koelkast is de salade 1 week houdbaar.

6 personen

gebied : Marokko
gerechtsoort : salade

bron : De Marokkaanse keuken / Irene Day
Een reactie plaatsen