zondag 25 juni 2017

Pickled bean sprouts (Vietnam)

PICKLED BEAN SPROUTS (GEMARINEERDE TAUGÉ)

Bij dit gerecht kunt u rijst en nuoc-mamsaus geven.

500 gram verse taugé, gewassen en afgegoten
1 middelgrote wortel, in reepjes gesneden
1 grote voorjaarsui, in stukken van 5 centimeter gesneden en daarna in de lengte julienne gesneden
1 Chinese bamboespruit, eerst in dunne plakken en dan julienne gesneden
1 eetlepel zout


Meng alle ingrediënten en zet ze onder water. Laat het mengsel tenminste 3 uur, maar bij voorkeur een hele dag, op kamertemperatuur staan. U kunt deze salade ongeveer 2 dagen in de koelkast bewaren. Voor het opdienen afgieten.

4 personen

gebied : Vietnam
gerechtsoort : salade

bron : Jill Nhu Huong Miller in: Salades en koude voorgerechten (Praktisch koken) / de redactie van Time-Life boeken
Een reactie plaatsen