PARSNIP CHIPS (GEBAKKEN PASTINAAK)
500 gram pastinaken
1 theelepel zout
frituurolie
Maak de pastinaken schoon, snijd ze overlangs in 1 centimeter dikke repen. Snijd van deze repen staafjes zodat de vorm en grootte van patat verkregen is. Kook de pastinaken 15 minuten in water met zout. Giet de pastinaken af en laat ze goed uitlekken. Verhit de olie tot er damp afkomt (190°C) en een broodkorst in 30 seconden bruin is. Doe bij gedeelten de pastinakenpatat in de olie en bak ze in 5 minuten geheel gaar en mooi bruin. Haal ze uit het vet en laat ze uitlekken in een vergiet met keukenpapier. Serveer de patat in een voorverwarmde schaal.
4 personen
gebied : Engeland, Verenigd Koninkrijk
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Een culinaire wereldreis : Ingrediënten, bereidingswijzen en menu’s uit 36 landen / Marianne Moonen & Kwee Siok Lan
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten