HINDENTOURNEDOS MET KNOLSELDERPUREE
4 hindentournedos
75 gram boter
1 knolselder
1 grote bloemige aardappel
½ liter volle melk
10 centiliter room
1 eierdooier
peper
zout
muskaatnoot
Schil de aardappel en de knolselder, snijd ze in stukken en kook ze samen in de melk. Laat ze uitlekken waarbij u de kookmelk bewaart en prak ze tot puree. Voeg hierbij 25 gram boter, de eierdooier en de nodige hoeveelheid melk om een fijne puree te bekomen. Flink kruiden en opzijzetten. Verhit de boter in een pan en bak het vlees aan weerskanten 3 minuten, zodat het rozig oogt. Breng op smaak. Blus de pan met de room.
Serveertips: Dien de tournedos op met deze saus en geef er de knolselderpuree bij.
4 personen
bereidingstijd : 20 - 30 minuten
land : België
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Viviane Vanwynsberghe [De-Heksenketel]
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten