dinsdag 27 juni 2017

Kalkoenfilet in pinotsaus

KALKOENFILET IN PINOTSAUS

4 sjalotjes
4 kalkoenschnitzels
75 gram boter of margarine
12 sprietjes bieslook
5 takjes peterselie
1 teentje knoflook
2 deciliter Pinot d’Alsace
½ kippenbouillontablet
1 bekertje crème fraîche à 125 milliliter
zout
peper


Sjalotjes pellen en fijn snipperen. Kalkoenschnitzels in repen van 2 ½ centimeter snijden. 50 Gram boter in 6 stukjes snijden en in koelkast leggen. In kopje bieslook en peterselie fijnknippen.
In koekenpan rest van boter verhitten. Sjalotjes 2 minuten bakken. Knoflook erboven uitpersen. Reepjes kalkoen toevoegen en rondom bruinbakken. Witte wijn, 1 deciliter warm water en kippenbouillontablet erdoor roeren. Zonder deksel zachtjes 5 minuten stoven. Kalkoenreepjes met vork uit pan nemen en in aluminiumfolie warm houden. Op hoog vuur stoofvocht in 2 minuten tot ongeveer de helft inkoken. Crème fraîche erdoor roeren en 2 minuten laten meekoken. Van vuur af met garde koude klontjes boter erdoor kloppen. Bieslook en peterselie erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Kalkoenreepjes uit folie nemen en door saus roeren.
Lekker met lintmacaroni en gemengde sla.

4 personen

voedingswaarde : 445 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 8 / 25 minuten

gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Allerhande september / oktober 1987
Een reactie plaatsen