dinsdag 27 juni 2017

Vild Aender (Scandinavië)

VILD AENDER (WILDE EEND)

1 wilde eend
50 gram bloem
zout
125 gram boter
melk
koffieroom
1 sneetje witbrood


Was de eend in- en uitwendig goed schoon, bestrooi hem met zout en wrijf dit in het vlees. Rol de eend door wat bloem en bak hem vervolgens in 125 gram boter rondom bruin. Meng wat koffieroom met melk en giet zoveel ervan in de pan dat de eend geheel onderstaat. Stoof de eend ongeveer een uur op een zacht vuurtje. Neem de eend dan uit de pan en leg hem op een verwarmde schotel. Snijd het brood in dobbelsteentjes, strooi die in het kookvocht en laat dit tot de helft indampen. Geef de saus apart bij de eend met gebakken aardappelen.

4 personen

gebied : Scandinavië
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Het Komplete Kookboek / Maria May

Geen opmerkingen: