KURGHOSH (KONIJN- OF HAASKERRIE)
100 gram margarine
2 grote gesneden uien
2 geplette teentjes knoflook
1 eetlepel kerriepoeder
1 dessertlepel tomatenpuree
1 konijn of haas, in stukken
rode en zwarte peper
zout (naar smaak)
citroensap (naar smaak)
yoghurt
kokosmelk
Leg het in stukken gesneden wild gedurende 10 minuten in zout water. Fruit nu ui en knoflook glazig en roer kerriepoeder erdoor en fruit nog 3 minuten. Dan langzaam tomatenpuree erdoor roeren met 2 eetlepels water. Nu de stukken vlees erin, deksel op de pan en sudderen tot het vlees gaar is. Af en toe wat water (of beter: bouillon) toevoegen. Kokosmelk en/of yoghurt, zwarte en rode peper, zout en citroensap volgens eigen smaak toevoegen. Met dit recept kunt u ook een eend tot kerriegerecht verheffen.
4 personen
gebied : Pakistan
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : De Pakistaanse keuken / Y. A. Coenders
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten