PATRANI MACHCHI
Vis in folie zoals bereid door de Parsee gemeenschap, die in plaats van folie bananenbladeren gebruiken.
3 eetlepels citroensap
2 theelepels zout
¾ kilogram gefileerde schol of tong
2 theelepels komijnzaadjes (droog geroosterd en geplet)
4 theelepels korianderzaadjes (droog geroosterd en geplet)
2 theelepels maanzaadjes (droog geroosterd en geplet)
2 uitgeperste teentjes knoflook
2 ontpitte fijngesneden groene chilipepers
2 eetlepels gedroogde geraspte kokos
4 eetlepels azijn
2 theelepels suiker
3 eetlepels olie
Gebruik 1 theelepel zout en 1½ eetlepel citroensap om de vis mee in te wrijven. Laat 30 minuten intrekken. Meng intussen de uitgeperst knoflook, geraspte geplette komijn, koriander en maanzaad, de peterselie, kokos, suiker en de rest van het zout en citroensap goed door elkaar. Neem 4 vellen aluminiumfolie en smeer de glimmende kant in met de olie. Bedek de vis met het bereide mengsel. Verdeel de visfilets over het folie en verdeel eventuele overgebleven pasta over de 4 porties. Vouw de vis in de folie en vouw de randen goed dicht en bak 20 - 25 minuten in de oven op 190°C.
4 personen
gebied : Pakistan
gerechtsoort : visgerecht
bron : De Pakistaanse keuken / Y. A. Coenders
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten