woensdag 28 juni 2017

Khumbi Achar (Pakistan)

KHUMBI ACHAR (GEMARINEERDE CHAMPIGNONS)

½ kilogram champignons
2½ deciliter olie
8 uitgeperste teentjes knoflook
sap van 1 citroen
1 eetlepel paprikapoeder
¼ - ½ theelepel rode of cayennepeper
1½ eetlepel korianderpoeder
1 - 1 ½ eetlepel zout
1 eetlepel venkelpoeder
½ eetlepel gedroogde basilicum
1½ eetlepel zwarte peper
1 laurierblaadje
1 middelgrote gekookte, fijn geraspte rode biet
2 fijngehakte tomaten, vers of uit blik
1 eetlepel tomatenpuree
2 ontpitte, fijngehakte groene pepers


Marineer de champignons in de olie met knoflook, citroensap, paprika, cayennepeper, koriander, zout, venkel, basilicum, zwarte peper, laurier, rode biet, tomaten, tomatenpuree en groene pepers, gedurende een week op een koele plaats. Mits koel bewaard is dit bijgerecht 6 tot 8 weken houdbaar.

4 personen

gebied : Pakistan
gerechtsoort : bijgerecht

bron : De Pakistaanse keuken / Y. A. Coenders
Een reactie plaatsen