woensdag 28 juni 2017

Kontomire Forowe (Ghana)

KONTOMIRE FOROWE (SPINAZIESAUS MET GROENTEN)

500 gram spinazie vers of diepvries (uit laten lekken) of snijbiet: snijbiet schoonmaken en 10 minuten koken en uit laten lekken
400 gram gepelde tomaten
1 klein blik tomatenpuree (68 gram)
2 grote uien
200 gram palmolie
150 gram champignons
150 gram maïskorrels
150 gram bloemkool
100 gram wortels
100 gram pompoen
2 kleine aardappelen
1 - 2 theelepels sambal
(cayennepepers)


Palmolie in een pan smelten.
Uien snipperen en bakken in olie.
Tomaten en pepers fijnmaken en aan de uien toevoegen. 5 minuten laten bakken.
Spinazie (snijbiet) fijnmaken en aan het tomatenuienmengsel toevoegen en 10 minuten laten koken.
Snijd de groenten in stukjes en doe alles, behalve de bloemkool en champignons, in de saus. Zout naar smaak. Laat dit een kwartier zachtjes pruttelen.
Voeg de champignons en bloemkool toe en daarna 15 - 20 minuten laten sudderen. Warm serveren.
Zeer smakelijk bij: rijst, ampesi of vleesgerecht.

4 personen

land : Ghana
gerechtsoort : veganistisch gerecht

bron : De Smaak van Afrika / Ine Kommers

Geen opmerkingen: