woensdag 28 juni 2017

Tandoori Machchi (Oost-Punjab, Pakistan)

TANDOORI MACHCHI (GEROOSTERDE VIS OP TANDOORI MANIER)

Dit is een recept uit de Oost-Punjab waar de ongeglazuurde kleioven (tandoori) vandaan komt. Net als bij andere tandoori-gerechten kan men ook de oven, de grill of de barbecue hiervoor gebruiken. De roostertemperatuur moet echter laag zijn.

4 hele vissen, bijvoorbeeld sliptong, schol, schelvis, makreel of haring
stukje verse, grofgehakte gember van 5 centimeter
2 grote teentjes knoflook
1 ontpitte groene chilipeper
2 theelepels komijnpoeder
½ theelepel geelwortelpoeder
3 theelepels (zoete) paprikapoeder
4 eetlepels citroensap
2 eetlepels garam masala
2 eetlepels olie


Was de vissen grondig. Maak in de vissen aan beide kanten op 3-4 plaatsen een grote inkeping. Pureer gember, knoflook en groene chilipepers met 2 eetlepels water tot een gladde pasta. Roer daar alle andere ingrediënten, behalve de olie, doorheen. Leg de vissen in een platte schaal en giet de marinade er overheen. Wrijf de marinade zorgvuldig in de inkepingen en zorg dat de binnenkant van de vis goed ingewreven is. Dek de schaal af en laat minstens 3 uur marineren. Bedruppel daarna de vis inclusief de aanhangende marinade met de olie en rooster ze onder de grill in de oven of aan pinnen geregen op de barbecue.

4 personen

gebied : Oost-Punjab, Pakistan
gerechtsoort : visgerecht

bron : De Pakistaanse keuken / Y. A. Coenders

Geen opmerkingen: