zondag 25 december 2016

Sogliole alla Veneziana (Venetië, Veneto, Italië)

SOGLIOLE ALLA VENEZIANA (TONG MET WITTE-WIJNSAUS)

1 middelgrote tong (of schol)
40 gram zachte boter
1 eetlepel fijngehakte verse peterselie
2 eetlepels fijngehakte verse munt
1 teentje knoflook, uitgeperst
zout en versgemalen peper naar smaak
1 uitje, in dunne ringen
een glaasje droge witte wijn


Maak de tong schoon, verwijder het vel (beide kanten), spoel hem af onder een koude kraan en dep hem droog met keukenpapier. Prak 25 gram boter met de peterselie, munt, knoflook en zout en peper naar smaak. Kerf de vis aan beide kanten tweemaal kruiselings in en druk het botermengsel in de sneden. Bereid vervolgens de saus. Fruit het uitje zachtgeel in de rest van de boter, giet de wijn erover en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken. Voeg een glaasje water erbij en breng de saus op smaak met zout en peper. Laat de saus zachtjes doorkoken, terwijl u de tong onder de grill roostert (7 minuten aan elke kant). Schik de tong op een grote platte schaal en giet de saus erover.

2 personen

gebied : Venetië, Veneto, Italië
gerechtsoort : visgerecht

bron : De regionale keuken van Italië / Jan Morgan
Een reactie plaatsen