KIP IN TOMATENSAUS
Een zacht smakende ragoût met een Italiaans tintje. De stukjes kippenvlees blijven heel zacht en mals bij deze manier van bereiden.
1 groene paprika
250 gram kipfilet
zout
peper
1 eetlepel bloem
1 eetlepel boter of margarine
1 blik gepelde tomaten (nettogewicht 400 gram)
1½ theelepel Italiaanse keukenkruiden
1 teentje knoflook
½ kippenbouillontablet
1 zakje Parmezaanse kaas (40 gram)
Paprika wassen. Halveren en zaadlijsten verwijderen. In stukjes snijden. Kip onder koud water afspoelen. Met keukenpapier droogdeppen. In stukjes snijden. Tot gebruik afgedekt in koelkast leggen.
Kip bestrooien met zout, peper en bloem. In schaal boter smelten (onafgedekt, 100%, ½ - 1 minuut). Toevoegen: kip, paprika, tomaat met vocht en Italiaanse keukenkruiden. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Bouillontablet erboven verkruimelen. Goed door elkaar roeren. In magnetron aan de kook brengen (afgedekt, 100%, 4 - 5 minuten). Nogmaals goed roeren. Terug zetten in magnetron en gaar laten worden (afgedekt, 75%, 3 minuten). Aan tafel kaas erover strooien. Lekker met macaroni en ijsbergsla.
2 personen
voedingswaarde : 400 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 15 minuten
land : Italië
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Tip augustus 1987
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten