zondag 25 december 2016

Zuppa di Cannellini con Aglio e Prezzemolo (Italië)

ZUPPA DI CANNELLINI CON AGLIO E PREZZEMOLO (BONENSOEP MET PETERSELIE EN KNOFLOOK)

Dit is een soep voor bonenliefhebbers. Het is bijna allemaal boon, met zeer weinig vocht en een vleugje knoflook. Het is dik genoeg om geserveerd te worden als groenteschotel bij een stuk gebraden vlees. Mocht u de soep toch wat dunner willen eten, dan behoeft u alleen maar een beetje extra bouillon of water toe te voegen.

1 teentje knoflook, gepeld en gehakt
8 eetlepels olijfolie
2 eetlepels gehakte peterselie
350 gram gedroogde witte bonen, gekookt en uitgelekt, of 1150 g cannellini uit blik, uitgelekt
zout
versgemalen peper, ongeveer 8 draaien met de molen
2½ deciliter vleesbouillon, kippenbouillon of water
geroosterd Italiaans brood


Doe knoflook in een grote steelpan met olijfolie en sauteer tot het lichtgekleurd is.
Voeg peterselie toe, roer door en voeg dan de uitgelekte gekookte bonen toe, met zout en peper. Doe de deksel op de pan en laat dit ongeveer 6 minuten zachtjes sudderen.
Doe ongeveer één vierde van de bonen van de pan over in een zeef en pureer dit boven de pan, waarbij u ook bouillon of water giet. Sudder nog eens zachtjes gedurende 6 minuten en proef of zout moet worden toegevoegd. Leg in elk bord een geroosterde boterham en schep de soep er voorzichtig over. Meteen opdienen.

4 - 6 personen

land : Italië
gerechtsoort : soep

bron : De mooiste Italiaanse recepten : Hoogtepunten uit de klassieke Italiaanse kookkunst / Marcella Hazan

Geen opmerkingen: