zondag 25 december 2016

Omelet met prei, mosselen en olijven (Italië)

OMELET MET PREI, MOSSELEN EN OLIJVEN

Verscholen onder prei, mosselen en olijven liggen plakjes mozzarellakaas te smelten op deze omelet. Supersnel, want dit gerecht vraagt maar 20 minuutjes.

1 prei (100 gram)
3 eetlepels boter of margarine
50 gram gekookte mosselen
50 gram olijven
3 eieren
zout
peper
½ mozzarellakaasje (75 gram)


Van prei lelijk blad en worteltjes verwijderen. In ringen snijden. In zeef wassen. In braadpan 1 eetlepel boter verhitten. Prei 5 minuten zachtjes bakken. Mosselen en olijven toevoegen. Nog 2 minuten zachtjes meewarmen. Intussen in kom doen: eieren, zout en peper. Met vork loskloppen. In koekenpan 2 eetlepels boter verhitten. Eimengsel erin schenken en laten uitvloeien. Mozzarella in plakjes snijden, erover verdelen. Bestrooien met peper. Zachtjes bakken tot ovenkant bijna droog is. Preimengsel erover verdelen. Lekker met bruin brood en gemengde salade.

2 personen

voedingswaarde : 400 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

land : Italië
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Tip maart 1988

Geen opmerkingen: