zondag 25 december 2016

Polpettone di Fagiolini alla Genovese (Genua, Ligurië, Italië)

POLPETTONE DI FAGIOLINI ALLA GENOVESE (SPERZIEBONEN-AARDAPPELENTAART UIT GENUA)

250 gram aardappelen
500 gram verse sperziebonen
zout
2 eieren
100 gram versgemalen Parmezaanse kaas
versgemalen zwarte peper
2 theelepels marjolein
olijfolie
paneermeel


Was de aardappelen en breng ze, in de schil, in ruim koud water aan de kook. Haal de sperziebonen af en was ze in koud water. Breng 3 liter water in een andere pan aan de kook, voeg 2 eetlepels zout en de bonen toe. Laat ze, zonder deksel, op matig vuur koken tot ze gaar maar nog wel stevig zijn. Dit duurt ongeveer 6 minuten. Laat de bonen uitlekken. Snij de bonen in zeer kleine stukjes of draai ze door de snijbonenmolen. Zodra de aardappelen gaar zijn, laat ze dan uitlekken. Pel ze en draai ze door een roerzeef, waarin de grove schijf gezet is. Vermeng bonen en aardappelpuree. Breek de eieren erboven, voeg gemalen kaas, zout, wat peper en de marjolein toe en vermeng alle ingrediënten zeer goed. Verwarm de oven voor op 180°C voor. Vet een quiche- of taartvorm van 22 centimeter doorsnede met olijfolie in. Strooi over de hele oppervlakte paneermeel en schud het overtollige paneermeel eraf. Doe het bonen-aardappelmengsel in de vorm, en maak de bovenkant glad. Strooi hierover een beetje paneermeel en giet er dan met een dun straaltje olijfolie over. Zet de vorm bovenin de voorverwarmde oven en laat de taart 1 uur bakken.
Laat even staan voor u serveert.

6 personen

gebied : Genua, Ligurië, Italië
gerechtsoort : groentegerecht

bron : De mooiste Italiaanse recepten : Hoogtepunten uit de klassieke Italiaanse kookkunst / Marcella Hazan
Een reactie plaatsen