zondag 25 december 2016

Polla alla Diavola (Toscane, Italië)

POLLA ALLA DIAVOLA (GEGRILLEERDE KIP)

1 braadkip (750 gram)
3 eetlepels olijfolie
het sap van een ½ citroen
2 - 3 takjes verse rozemarijn
zout naar smaak
versgemalen peper naar smaak
1 citroen, in partjes


Snijd de kip open lang het borstbeen, vouw hem open en klop hem zo plat mogelijk. Marineer de kip minstens 1 uur in de olijfolie vermengd met het citroensap, rozemarijn en zout en peper naar smaak. Rooster de kip 30 tot 40 minuten gaar op de barbecue (10 tot 13 centimeter boven het vuur). Let op dat u de kip regelmatig omkeert en met olie bestrijkt. Garneer de kip met partjes citroen.

2 personen

gebied : Toscane, Italië
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : De regionale keuken van Italië / Jan Morgan
Een reactie plaatsen