zondag 25 december 2016

Anguilla in Tegame (Friuli-Venezia Giulia, Italië)

ANGUILLA IN TEGAME (PALING GESTOOFD MET WIJN EN AZIJN)

De meren, rivieren en lagunes van Friuli zijn rijk aan paling. Tijdens de wintermaanden zijn palingen minder vet en kunnen dan goed boven een houtskoolvuurtje geroosterd worden. Ook kunnen ze, gepaneerd met broodkruimels en ei, gebakken worden of gestoofd worden met tomaten of met witte wijn.

750 gram paling, in stukken gesneden
bloem
1 ui, fijngehakt
25 gram boter
1 eetlepel olijfolie
2 teentjes knoflook, fijngehakt
4 eetlepels witte-wijnazijn
5 deciliter droge witte wijn
zout
versgemalen peper naar smaak
2 laurierbladeren
verse salieblaadjes
4 eetlepels fijngehakte vers peterselie


Wentel de stukken paling door de bloem. Fruit de ui zachtgeel in de boter en olijfolie. Doe de knoflook erbij en bak de paling rondom goudbruin. Voeg de rest van de ingrediënten, behalve de peterselie, toe, breng het geheel aan de kook, dek de pan af en laat de paling 20 minuten zachtjes koken tot hij gaar is. Garneer het gerecht met fijngehakte peterselie en dien op met romige polenta.

4 personen

land : Italië (Friuli)
gerechtsoort : visgerecht

bron : De regionale keuken van Italië / Jan Morgan

Geen opmerkingen: